Rook- en brandschermen

Rook- en brandschermen

Om de vereiste virtuele zoneringen te realiseren kan er geopteerd worden om automatische rook- en/of brandschermen te voorzien in het concept.
Deze dienen getest te zijn conform EN 12101-1 en zijn gekeurd in categorie D 60 ASB 1 of 3.

 

Automatische schermen

 

foto_auto_rookscherm_openKL foto_auto_rookscherm_toeKL

 

De automatische schermen worden bij brand automatisch neergelaten waardoor rookzones in de parking ontstaan. Bij brand kan veel rook ontstaan deze giftige gassen trekken naar boven en verplaatsen zich in een horizontale richting in de parking. De rook kan dan via de resterende openingen weggevoerd worden. Door meerdere rookschermen te koppelen zijn er onbeperkte lengtes mogelijk. De rookschermen worden standaard geleverd in een galva omkasting. Op verzoek kunnen ze in alle gewenste RAL-kleuren gemoffeld worden. De schermen worden geheel geassembleerd en voor levering getest. 

 

Vaste rookschermen en/of glazen rookschermen

 

foto_rookscherm_glas_linksKL foto_rookscherm_glas_rechtsKL

 

Rookschermen in glas worden meer en meer toegepast. Niet enkel zorgen zij voor de benodigde verdelingen van de rookzones doch laten zij de ontwerper van de parking een visueel open karakter behouden. Waardoor een veiligheidsgevoel, sociale controle en lichtinval behouden blijft. Speciale montage-eisen zijn mogelijk volgens de specifieke wensen van de klant.

 

Rf Sectionaal poorten

 

foto_rf_sect_poort_openKL foto_rf_sec_poort_middenKL foto_rf_sect_poort_toeKL

 

Door middel van een brandwerende sectionaal poort kan men de parking opsplitsen in verschillende compartimenten, waardoor een complete rwa-installatie kan voorzien worden per opgesplitst deel. Speciale montage-eisen zijn mogelijk volgens de specifieke wensen van de klant.

 

Rf rolluiken

 

foto_rf_rolluik_openKL foto_rf_rolluik_middenKL foto_rf_rolluik_geslotenKL

 

Brandwerende rolluiken kunnen toegepast worden om diverse zones van mekaar te scheiden omwille van een rf-compartimentering en/of te grote drukverschillen waardoor een rookscherm niet meer toepasbaar is. Speciale montage-eisen zijn mogelijk volgens de specifieke wensen van de klant.